Veelgestelde vragen

Er zijn twee goede doelen die beide direct of wat minder direct met de ziekte kanker te maken hebben, nl. Bijna Thuis Huis Oirschot en Running Team Oirschot. Voor meer informatie zie bijnathuishuisoirschot.nl en www.runningteamoirschot.nl

We hopen natuurlijk op een overweldigende deelname van teams, zodat het een sportieve en supergezellige dag met veel wandelaars zal gaan worden, maar wel met een serieuze ondertoon. Het wordt een evenement in het teken van hoop, steun en saamhorigheid voor iedereen die met kanker of een andere fatale ziekte te maken heeft of heeft gehad.

Op de markt en langs de route worden kramen geplaatst, er zullen festiviteiten op het marktplein zijn en er zal muziek zijn.

In principe mag je dat zelf weten, het hangt er van af uit hoeveel deelnemers je team bestaat.

De LevensLoop is een estafetteloop van 10 uur waarbij het de bedoeling is dat er steeds minimaal één teamlid op het parcours aan het wandelen is. Je loopt rondjes over een uitgezet parcours van ongeveer 500 m in het centrum van Oirschot.

Bestaat je team uit weinig personen, dan zul je de rondjes over die paar personen moeten verdelen en zul je per persoon dus een langere tijd en in totaal een grotere afstand lopen. Bestaat je team uit meerdere personen, dan hoef je dus minder vaak te lopen. Je zou er dan zelfs voor kunnen kiezen om met twee of meer teamleden tegelijk de rondjes te lopen.

 

 

 

Er is niet echt een minimum of maximum, maar ons advies is om zoveel mogelijk mensen bij je team te betrekken. Als je met meerdere personen bent, kun je elkaar wat vaker aflossen en heb je dus wat meer de gelegenheid om je kraam te bemannen en even uit te rusten of even de gezellige activiteiten op het marktplein te beleven. Wellicht is het ook gezelliger om met twee of meer personen van je team tegelijk rondjes te lopen en dat is gemakkelijker als je team uit meerdere personen bestaat.

 

 

Iedereen die minimaal een rondje van 500 meter kan wandelen mag meedoen, mits het inschrijfgeld is betaald natuurlijk. Of je nu één rondje of vijftig rondjes mee gaat lopen, iedereen is welkom

De start voor alle teams is om klokslag 12.00 uur; en de gezamenlijke, spetterende afsluiting van de wandelestafette is om 20.00 uur, beide op het marktplein in Oirschot.

Dat kan natuurlijk ook. Je kunt je afzonderlijk inschrijven met vermelding van de teamnaam. Als je geen team hebt kun je eventueel samen met de organisatie bekijken of je je aan wilt sluiten bij een ander team.

 

Deelnemen aan de LevensLoop kost €25 per team en €10 per deelnemer. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen inschrijfgeld te betalen. Er staat op het podium een grote glazen brievenbus waar het opgehaalde sponsorgeld in kan worden gedoneerd.

Sponsoring is niet verplicht. Maar de LevensLoop wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor twee lokale goede doelen, dus het zou fijn zijn als je als team in de maanden vóór de LevensLoop (en ook tijdens de LevensLoop vanuit je kraam) acties of activiteiten bedenkt om extra geld bijeen te brengen.

Elk team kan, indien dat team dat aangeeft bij de aanmelding, tijdens de LevensLoop een kraam bezetten. Deze kraam dient in de eerste plaats om bijv. zelfgemaakte spullen te verkopen. Denk bijv. aan de verkoop van zelfgebreide sokken of zelfgemaakte gelukspoppetjes, aan een eigen georganiseerde loterij met leuke prijsjes of aan tekeningen van kinderen. Zolang er geen ‘concurrentie’ met de Oirschotse horeca rond de Markt is, kan veel. Dus bedenk een leuke activiteit voor in je kraam om extra geld in te zamelen en het publiek te vermaken. In de tweede plaats fungeert deze kraam ook als een soort ‘thuisbasis’ voor dat team.

Teams die geen kraam nodig hebben, mogen in samenspraak met de organisatie als ‘thuisbasis’ ook bijv. een partytentje langs de route plaatsen

Voor, tijdens en na dit wandelevenement zijn er natuurlijk heel veel hand-en-spandiensten te verrichten, van parcoursaankleder tot bewaker fietsenstalling en van verkeersregelaar tot opruimer. Dus geef je op en dan bekijken we samen welke bezigheid het best bij je past.

Informatie is te vinden op onze website levensloopbos.nl of op facebookpagina LevensLoop de Beerzen – Oirschot – Spoordonk. In de loop van volgend jaar wordt er nog minstens één informatiebijeenkomst gehouden voor teamcaptains, vrijwilligers en andere belangstellenden